Laatste update
?> ?>

Hoe lang nog Game of Thrones

De serie Game of Thrones heeft een ongekend succes. Wie had gedacht dat een serie van een dergelijk genre zodanig zou worden omarmd door de vele serie kijkende mensen wereldwijd!? HBO heeft een regelrechte knaller te pakken met deze serie. GOT (bekende afkorting van deze serie) heeft tot nu ook al 38 Emmy’s gewonnen en heeft 106 nominaties gekregen!

Met een dergelijk succes is HBO natuurlijk erg blij want vanzelfsprekend zal dit ook veel geld in het laatje brengen. Naast inkomsten van adverteerders en betalende abonnees krijgen de makers van de serie ook de nodige inkomsten voor bijvoorbeeld merchandising. Kortom, als het aan HBO ligt dan mag de serie voorlopig nog lekker blijven doorgaan. HBO heeft blijkbaar aangegeven zelf te denken aan 10 seizoenen in totaal. Maar in een interview gaf Bloys (Programming president Casey Bloys) aan dat het totaal aantal seizoenen is bepaald door de schrijvers omdat zij het beste weten wat goed is voor het verhaal.

john-snow-serie

Zover nu bekend zal seizoen 8 het laatste seizoen zijn van deze top serie. Dat houdt dus in dat we nog slechts 2 seizoenen kunnen genieten van de Seven Kingdoms met de White Walkers, John Snow, Daenerys Targaryen (Khaleesi), Rickon Stark, Ser Alliser Thorne, Melisandre, Petyr “Littlefinger” Baelish, Cersei (mag ook van een rots af), etc. Van Stannis Baratheon (vermoord door Brienne of Tarth), Myrcella (vergiftigd door de wraakzuchtige Ellaria Sand), Ramsay Bolton (nou ja genieten? fijn dat hij er uit is!), Prince Doran Martell, Balon Greyjoy, etc. konden we al niet meer genieten omdat ze al uit de serie zijn geschreven.

Het is op dit moment nog niet duidelijk hoeveel afleveringen we nog kunnen verwachten. Tijdens interviews is aangegeven dat de komende 2 seizoenen een beperkt aantal afleveringen zal gaan bevatten. HBO heeft op 18 juli 2016 bevestigd dat seizoen 7 zal bestaan uit slechts 7 afleveringen (episodes) in plaats van de 10 die er normaal in een seizoen zitten (dus van s07e01 tm s07e07). Het vermoeden is dat seizoen 8 nog minder afleveringen zal gaan bevatten. Maar Bloys geeft in interviews ook aan dat hierover nog geen besluiten zijn genomen. Seizoen 7 zal vanaf juni 2017 te zien zijn. Dan volgt in 2018 het laatste seizoen, seizoen 8. Dus we zullen gedag gaan zeggen tegen onder andere Jon Snow ergens in 2018.

 

Geef een reactie