Laatste update
?> ?>
The Crown

The Crown

Deze bijzonder fraaie serie vertelt een biografisch verhaal over de regeerperiode van koningin Elizabeth II van het Verenigd Koninkrijk (geschreven en geproduceerd door Peter Morgan). In de eerste aflevering zien we Elizabeth II die gaat trouwen met Philip, hertog van Edinburgh (in 1947). We volgen de 1e tien jaar van het leven van Elizabeth II als koningin tijdens het eerste seizoen.

The Crown seizoen 2

Netflix heeft inmiddels al bevestigd dat er een 2e seizoen zal volgen van The Crown. Momenteel zijn ze zelfs al aan het filmen voor seizoen 2 in Londen met opnieuw Claire Foy en Matt Smith als Queen Elizabeth en Prince Philip. De schrijver van deze serie, Peter Morgan, heeft 6 seizoenen in de planning waarbij ieder seizoen 10 jaar van het leven van de koningin zal vertonen. De verwachting is dat nieuwe acteurs de hoofdrollen zullen spelen als oudere versies.

Andere feitjes

Om deze serie te maken is een budget gebruikt van € 110 miljoen en daarmee was deze serie (in 2016) de duurste serie ooit gemaakt voor Netfix. Andere dure series zijn bijvoorbeeld ER ($ 13 millioen per aflevering met name vanwege George Clooney) en Friends ($ 10 millioen per episode).

The Crown is in 2017 flink in de prijzen gevallen. De serie won de 2017 Golden Globes voor het onderdeel “Beste dramaserie” en voor het onderdeel “Beste actrice in een dramaserie”(Claire Foy). Voor het onderdeel “Beste mannelijke bijrol in een televisieserie, miniserie of televisiefilm” (John Lithgow) bleef het slechts bij een Golden Globe nominatie (die werd wel gewonnen door Hugh Laurie van de serie The Night Manager).

2 comments

Geef een reactie