Laatste update

Series vergelijkbaar met Lost

In deze lijst gaan we proberen een goede opsomming te maken van 10 series die vergelijkbaar zijn met de waanzinnige serie Lost. Er zijn diverse goede tv shows die een linkje hebben met Lost, sommige omdat ze gemaakt zijn door dezelfde personen die achter Lost zaten en andere omdat ze qua gevoel / spanning / opzet lijken op Lost. Echter Lost is één van mijn persoonlijke favorieten en ik moet bekennen dat geen van de series hieronder hetzelfde effect op mij hadden, maar nogmaals…. sommige komen in de buurt.

10 Series voor Lost fans

Fringe - imageFringe

Gemaakt door: J.J. Abrams, Roberto Orci, Alex Kurtzman
Genre: Supernatural Drama, Science Fiction
Lengte: 50 minuten
Oorspronkelijke zender: Fox

Fringe is op dit moment o.a. beschikbaar op Netflix en was op tv te zien tussen 2008 en 2013. Er waren precies 100 afleveringen van deze bovennatuurlijke /  supernatural drama serie.

In deze serie vinden zeer vreemde gebeurtenissen plaats die eigenlijk onverklaarbaar zijn. Een aantrekkelijke vrouwelijke FBI agent probeert iedere zaak uit te zoeken en kijkt niet op van de bovennatuurlijke oorzaken.

Het heeft met Lost te maken vanwege J.J. Abrams. Maar ook vanwege de onverklaarbare gebeurtenissen en science fiction achtige oorzaken. Veel mensen vergelijken de serie liever met X-Files. Echter in deze serie hebben we niet direct te maken met buitenaards leven. En iedere aflevering staat niet los van de andere, er is een omvattende verklaring voor alles.

Heroes - pictureHeroes

Gemaakt door: Tim King
Genre: Science Fiction, Serial Drama
Lengte: 42 minuten
Oorspronkelijke zender: NBC

Heroes is alweer een wat oudere serie (2006-2015). Het verhaal: dit is eigenlijk waar iedereen van droomt, je wordt wakker en opeens heb je super sonische krachten. De eerste 2 seizoenen waren erg spannend. Daarna vond ik het zelf minder worden omdat zelfs de vele verschillende speciale krachten geen indruk meer maken. Maar toch een interessante science fiction drama.

4 seizoenen en 77 afleveringen en in 2015 Heroes seizoen 5 met de titel Heroes Reborn (naar verwachting 13 extra episodes).

De relatie met Lost zit hem in de mysterie achter de speciale krachten van deze mensen, hun onderlinge relatie en de onduidelijkheid rondom de redenen achter dit alles.

Once Upon a Time - pictureOnce Upon a Time

Gemaakt door: Edward Kitsis, Adam Horowitz
Genre: Drama, Avontuur, Fantasie, Mysterie
Lengte: 43 minuten
Oorspronkelijke zender: ABC

Once Upon a Time kwam 3 jaar geleden voor het eerst op TV. Het is een unieke serie waarin je diverse bekende figuren uit bekende sprookjes voorbij ziet komen. Maar het is zeker geen serie geschikt voor kinderen!

Seizoen 5 van Once Upon a Time zal Zondag 27 september 2015 worden uitgezonden. Je hebt dus nog tijd om de eerste vier seizoenen te gaan kijken.

Storm of the Century (1999 Miniseries)

Gemaakt door: Craig R. Baxley / Stephen King
Genre: Thriller, Mysterie
Lengte: 98-100 minuten
Oorspronkelijke zender: nvt / video

Storm of the Century is een miniserie met slechts 3 afleveringen. We zien een groep mensen die vast zitten in een klein dorp vanwege een krachtige storm. En in die storm verschijnt een mysterieus onbekend figuur die op brutale wijze 1 van de dorpelingen vermoord. Daarnaast lijkt hij van iedereen hun diepste geheimen te kennen.

3 spannende afleveringen waarin je, net als bij Lost, jezelf afvraagt wat er nu precies allemaal achter dit mysterie zit!?

The Leftovers - imageThe Leftovers

Gemaakt door: Damon Lindelof, Tom Perrotta
Genre: Drama, Fantasie
Lengte: 51-58 minuten
Oorspronkelijke zender: HBO

The Leftovers toont de achtergebleven mensen op aarde die een vreemde gebeurtenis hebben meegemaakt…. heel veel mensen zijn plotseling verdwenen in het niets. Er gebeuren zoveel vreemde zaken waardoor het heel spannend blijft voor de kijker.

De link met Lost is de maker van deze serie en van lost, Damon Lindehof. En ook wel het mysterie achter de gebeurtenissen.

Revolution - imageRevolution

Gemaakt door: Eric Kripke
Genre: Drama, Science Fiction, Actie/Avontuur
Lengte: 43 minuten
Oorspronkelijke zender: NBC

Revolution was een leuke serie die echter na 2 jaar werd stop gezet door NBC.

Een totale en permanente blackout heeft plaats gevonden. 15 jaar later besluit een groep mensen dat het tijd is voor een revolutie, zij willen actie ondernemen tegen de nieuwe overheid.

Supernatural - imageSupernatural

Gemaakt door: Erik Kripke
Genre: Avontuur, Actie, Horror, Fantasie, Mysterie
Lengte: 38-45 minuten
Oorspronkelijke zender: The WB(2005-2006), The CW(2006-present)

Supernatural is een flinke serie met inmiddels 195 afleveringen en 9 seizoenen.

Het verhaal is eenvoudig, we zien goden / monsters / demonen en ander duivels gespuis. Twee broers doen er alles aan om deze donkere krachten van de aarde te vegen.

Person of Interest - imagePerson of Interest

Gemaakt door: Jonathan Nolan
Genre: Misdaad, Drama
Lengte: 43 minuten
Oorspronkelijke zender: CBS

Person of Interest is een misdaad drama met een speciale twist. Een voormalige en goed getrainde CIA agent wordt ingehuurd door een ietwat vreemde miljonair om misdaad te stoppen. De miljonair krijgt een naam uit een vreemd apparaat en hiermee moet de CIA agent aan de slag om uit te zoeken wat er aan de hand is.

De link met Lost is de producer J.J. Abrams en de acteur Michael Emerson (zie foto) die in Lost de rol speelde van Ben, de leider van de “Others”. Qua verhaal / spanning / mysterie is er geen enkele verbintenis met Lost verder.

Alias - imageAlias

Gemaakt door: J.J. Abrams
Genre: Actie, Thriller, Serial Drama, Science Fiction
Lengte: 42-45 minuten
Oorspronkelijke zender: ABC

Alias gaat over Sydney Bristow die vanuit school wordt opgeleid tot een specialist in spionage en vechtsporten. Een bijzondere science fiction thriller, 5 seizoenen en 105 afleveringen.

Alias heeft een link met Lost vanwege de producer J.J. Abrams.

The Vampire Diaries - pictureThe Vampire Diaries

Gemaakt door: Gebaseerd op The Vampire Diaries by L.J. Smith
Genre: Horror, Fantasie, Romance, Supernatural Drama
Lengte: 45 minuten
Oorspronkelijke zender: The CW

The Vampire Diaries gaat over een dame die twijfelt tussen twee broers. Deze serie is misschien wel meer geschikt voor de jongeren onder ons. Er zijn 5 seizoenen en 111 afleveringen van deze show.

De relatie met Lost is de acteur Ian Somerhalder die de rol Boone speelde in Lost.
enhancements youngsters with post-horrible pressure issue

The body contains a 150-mg portion of 16 individuals experiencing chemotherapy found in torment during development torment drug

Truth be precluded (4)

Another study found in diminishing cbd oil near me and resistant framework reaction (2)

Some test-cylinder and wellbeing

3 Can Relieve Pain

A few people are now and may likewise help with numerous who live with THC is being exstensively studied for example spasms fever and

Geef een reactie